De  vraag stellen aan een raadslid om iets aan het papier toe te vertrouwen over de periode van Corona  is ook de vraag stellen aan een inwoner, burger van Leiderdorp.  Alle burgers van onze gemeente maar ook die van de regio en van ons land hebben  ervaringen opgedaan  waarmee in de  toekomst verder geleefd moet worden. We zijn geconfronteerd met regels, belemmeringen, thuiswerken, overbelasting bij de zorg het onderwijs, politie en hulpverleners. Om maar niet te zwijgen over het bedrijfsleven en met name de middenstand. We hebben er denk ik veel van geleerd maar op het moment dat aan het eind van de tunnel de slagboom te snel omhoog  gaat, komen we direct met beide benen op de grond te staan en in die tijd zijn we nu al terechtgekomen. Het gevolg is dat de slagboom vervangen wordt door een draaihek waarmee mondjesmaat weer teruggedraaid wordt naar de regels van weleer.

Ik denk dan ook dat we voorlopig moeten doorgaan met de anderhalve meter afstand, veelvuldig handenwassen en vooral iedereen vaccineren want een slagboom kan ook op jouw hoofd terechtkomen.  Persoonlijk heb ik  de laatste anderhalf jaar  ervaren dat de opgestelde regels onderdeel werden van geluk, hoop en verdriet binnen het gezin.

Geluk bij de geboorte van een kleindochter, verdriet omdat dat de slagboom er voor zorgde dat je niet op bezoek kon gaan en hoop dat het goed zou gaan met moeder en dochter en natuurlijk ook de vader.

Geen geluk bij de woorden dat je vrouw ongeneeslijk was maar de hoop dat ze toch nog tijd zou krijgen om langer  bij haar kleinkind en ons te kunnen zijn.  Maar dan toch het uiteindelijk verdriet dat ze ons te snel ging verlaten. Dit is het beeld dat voor mij altijd gelinkt zal blijven aan raadslid in de tijd van Corona.

Dit is  de werkelijkheid uit een corona periode vol regels en beperkingen die velen van ons helaas hebben meegemaakt en daarom roep ik iedereen op voorlopig serieus om te gaan met de naleving  van de regels, door de politiek opgesteld na advies van het RIVM,  om op die manier een forse bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus in welke vorm dan ook.  Met de komende vakantie in het vooruitzicht wens ik u allen wijsheid toe.

Eric Filemon,

Raadslid LPL